ATT BYGGA EN BRA OCH HÅLLBAR GARDEROB


Något som önskades verkade vara klädsnack! Inte mig emot, gillar ju kläder och har under de tre senaste åren byggt upp en stabil basgarderob. Tror det handlar mycket om att hela min stil är väldigt minimalistisk och en enda stor bas - det är liksom bara sånt jag köper. 

Tröja - Monki / Byxor - H&M / Birkenstock / Väska - second hand
 
Jag har bloggat om hur jag bygger upp min garderob tidigare, detta är saxat från det inlägget: 

Mitt bästa tips för att bygga upp en bra basgarderob är att ha kläderna synliga och organisera upp dem, jag brukar gå efter färgskala. Det blir så mycket enklare att få en tydlig översikt kring vad en har och eventuellt skulle sakna i garderoben. Jag vill tillexempel utgå från att ha en tisha i vitt, en i grått och en i svart - och så fortsätter jag bygga utifrån det! En svart polo och en vit polo, en svart sweatshirt och en vit, ett par raka kostymbyxor och ett par vida, osv osv ja ni hajjar! Min tumregel när jag köper ett nytt plagg är alltid att fråga mig själv om jag kommer att tröttna på plagget på längre sikt. Om jag vet att det är ett basplagg som saknas i min samling och jag verkligen tänkt och vetat att jag behövt länge så slår jag oftast till.
 

Kappa - Monki / Väska - Urban Outfitters / Skor - Dr. Martens

Det är så jag försöker tänka. Jag är ingen trend-lady utan försöker satsa mer på tidlösa plagg som alltid funkar och som jag trivs i. På så vis tycker jag även att jag blir mer medveten och använder verkligen allt jag äger. Jobbar dock mycket långsamt och köper i snitt kanske, 1-2 plagg i månaden? Tidigare var jag väldigt mycket mer slit-och-slängig och tröttnade på plagg jag spontanköpte. Känner nästan aldrig att jag "inte har något att ha på mig" och konsumerar i längden mycket mindre. Såklart kan jag få feeling och köpa plagg jag inte planerat ibland, me no superhuman, men tidigare har jag oftast varit tvungen att planera eftersom jag levt på CSN. 
 
Monki / Weekday / Weekday / COS
 
Jag köper nästan alltid budgetplagg. Beroende på vad som nu räknas som budget såklart, kanske snarare ligger någonstans i mitten beroende på vad man jämför med. Skulle säga att i princip alla mina plagg kommer från Weekday, COS, Monki, H&M, Zara och & Other Stories. Men har nog aldrig lagt över 1000 kronor på ett plagg och haffar ofta på rea. Kapporna ovan exempelvis är alla köpta på 50 % och de använder jag säsong efter säsong. 
 
Spontana favorittips jag försöker gå efter: tänk alltid att det plagg du ska köpa passar till minst tre plagg du redan äger, tänk långsiktigt och köp inte något bara för att det är en trend just nu. Klart slut puss.


Kommentarer
Postat av: Daniella

min garderob är full av kläder men jag har ändå inget att ha på mej haha, det blir samma två sorters bekväma mjukisar och sen typ tre samma linnen. Borde rensa men vill inte slänga innan jag har råd att köpa nytt..

2017-09-07 @ 13:34:22
URL: http://www.daniellachanelle.com/
Postat av: Sandra Leone

Så himla bra tips! Jag såg nyligen dokumentären the True Cost och den handlar om kläd- och textilindustrin. Efter det fattade jag verkligen hur svårt det är att konsumera kläder etiskt vilket gör det ännu viktigare att tänka på hur mycket och ofta man konsumerar.

2017-09-07 @ 16:18:53
URL: http://lingers.blogg.se/
Postat av: Frida

Grymma tips i vanlig ordning och snyggaste stilen!!!! Tack tack <333

2017-09-07 @ 21:39:29
Postat av: Linnea

så bra inlägg!! mer sånt här i alla mode bloggar med slit och släng. JAg pluggar just nu till direktris på göteborgs tillskärarar akademi och älskar kläder, och sömnad, hantverk och hållbara smarta lösningar. Min dröm är att få jobba med hållbara kläder. men inte liksom typ göra tusen kollektioner per år ut mer jobba med långsiktiga garderober och klädesplagg.
gud älskar detta, är verkligen min passion!

älskar din blogg!

2017-09-07 @ 21:49:11
URL: http://linnearosvall.wixsite.com/portfolio
Postat av: Ellinor

Mitt bästa tips är loppis och bloppis(appar)! Både för att sälja och köpa, värnar både om miljon samt båda inblandades plånbok. ÄLSKAR tanken på ett plagg kan leva vidare trots att jag inte längre finner användning för det.

2017-09-08 @ 11:59:49
URL: http://frkgjelsnes.blogg.se
Postat av: Felicia

så himla bra tips, uppskattas verkligen :)

2017-09-15 @ 12:17:08
URL: http://frokentv.se
Postat av: Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Underbara tips! Borde tänka mer som du när jag shoppar, jag tror jag gör det för komplicerat och köper fina plagg, med som är svåra att matcha till kläder jag redan äger. Ska tänka på det i framtiden! :)

2017-09-19 @ 21:21:17
URL: http://annabrink.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
})();