SÅNT JAG SER FRAMEMOT I LILLA LIVET JUST NU


Jag har saker att stå i upp till öronen som vanligt (låt en kvinna få leva uni), men har så himla mycket roligt att se framemot de kommande veckorna, titta ba:
 
→ Ska frukostdejta med Frida på Kafé Magasinet imorgon
→ Linus kommer över på middag imorgon kväll. Han kommer visserligen få äta mina rester från idag, men ändå.
→ Simon kommer hit från Stockholm på fredag efter jobbet och stannar hela helgen. Längtar ihjäl mig. 
→ Vi + Anders + Niklas ska äta middag på restu på lördag.
→ Mamma kommer på söndag och hänger ett dygn.
→ Ska se Gregory Alan Isakow på Pustervik nästa tisdag
→ Hela mitt girlsquad kommer hit nästa helg!
→ Jag fyller år om 13 dagar.
→ Flyttar till Stockholm och börjar min praktik på JMW om 3 (!!!) veckor. 
 
Ni hör ju vilka guldveckor jag har framför mig ändå, meget tacksam att jag har så mycket fint att se framemot i detta ruskväder. Ska bara försöka hinna med att läsa kurslitteratur, hitta ett intressant ämne som berör opinionsbildning och skriva en svinlång text om det däremellan. Spännande hur detta ska gå ihop.

MULES


Älskar mules!!! Så jäkla fint. Skulle mer än gärna utöka min skohylla med ett par både i svart och i någon ljusare nyans och matcha till kostymbyxor eller ljusa denim och en stickad tröja. Eller som på bilden längst upp till höger, döfint.
 
Hoppas allt är bra med er! Jag har träningsvärken från helv i benen efter årets första löprunda utomhus i fredags. Springer en del på band under vinterhalvåret men det är ju verkligen en helt annan grej för kroppen att springa ute. Försökte träna bort det med ett spinningpass igår och en kvart med foamroallern, men det blev typ bara värre. Jaja det är ju den bästa sortens värk ändå! Har haft en så himla lugn helg, bio med Diana i fredags och välbehövlig ensamtid i lördags. Idag står det plugg och städning på schemat, typisk söndag alltså. Men först frukost i sängen.

MINA FEMTON BÄSTA SERIER

Jag är dålig på film. Alltså verkligen usel. Går jag inte på bio så ser jag aldrig på en hel rulle hemma, saknar tålamod och tycker det är ansträngande att lära känna helt nya karaktärer som ändå försvinner efter två timmar. Därför är serier min grej. Konstigt egentligen att jag inte har tålamod att sitta i två timmar och kolla på en film när jag å andra sidan lätt kan beta av åtta timmar framför en serie. Men tror verkligen på detta att en följer med karaktärerna vidare och inte behöver ta in så mycket mer information, utan en flyter bara med längst seriens gång. Och finns det något härligare än att verkligen vara fast i en serie? Tror ej. Här är mina bästa utan inbördes ordning. Tänkte att det passar ypperligt en lördagsmorgon.

☂ Girls - Säsong 6 började för två veckor sedan hoppas ej du missat! Mycket stark start tycker jag. Älskar denna serie så mycket, äkta och operfekt fullt med förvirrade själar. Finns på HBO.
 
☂ Homeland - Min bästa serie of all times har jag kommit på. De tre första säsongerna handlar om Carrie Mathison och Nicholas Brody. Hon CIA-agent och han soldat som varit tillfångatagen av Al-Qaida i åtta år och nu blivit frisläppt. Hon misstänker att han nu återvänt som terrorist. Sedan händer det så så mycket hela tiden så vet knappt vart jag ska börja beskriva. Brutalt spännande hela tiden och tyvärr så otroligt accurate till hur världen ser ut idag. Finns på Netflix och SVTplay släpper nytt avsnitt av säsong 6 varje måndag.
 
☂ Idévärlden - Varje söndag i SVT infaller helgens bästa tv-timme. Ett filosofiprogram där programledaren Eric Schüldt bjuder in gäster och diskuterar olika ämnen. Exempelvis om den högre utbildningen i Sverige befinner sig i fritt fall, huruvida kapitalismen är ohållbar eller inte, om Sverige är strukturellt rasistiskt etc etc. Finns på SVTplay.
 
☂ Modern Family - Världens snällaste roligaste serie bara. En stor familj där en får följa saker som händer. Brutalt rolig. Finns på Netflix.
 
☂ House of Cards - Hade en period förra året där jag var besatt av denna serie. Politiska maktspel, snyggt filmat och meget spännande. Plus att Kevin Spacey har världens bästa röst. Finns på Netflix. 
 
☂ Vänner - min hemmaplan och världens bästa sitcom alla kategorier. Är verkligen uppväxt med Rachel, Monica, Pheobe, Joey, Ross och Chandler. Ser minst två avsnitt om dagen och alltid när jag ska sova. Det är så bra pga behöver inte titta utan vet liksom vart de befinner sig ändå pga sett så många gånger. Finns på Netflix. 
 
 
☂ True Detective - Framförallt säsong 1 tycker jag är helt jäkla brilliant. Det är en otrolig aura över hela serien som är så obehaglig och det är den mest sjuka plot:en. Var helt golvad när jag sett klart. Samspelet mellan Matthew McConaughey och Woody Harrelson är helt sjukt bra. Finns på HBO.
 
☂ The Killing - Deckarserie som utspelar sig i Seattle där två detektiver försöker lösa mordet på Rosie Larsen. Medryckande, sjukt spännande serie där Joel Kinnaman spelar en av huvudrollerna. Finns på Netflix.
 
☂ The Fall - En irländsk krimserie där polisen Stella Gibbons är på jakt efter en kvinnomördare i Belfast. Gillar den här serien pga att den är upplagd på ett lite annorlunda sätt. Ena delen får en följa jakten ur mördarens perspektiv. Så en vet vem han är hela tiden och får ta del av hans liv. Finns på Netflix. 
 
☂ Parks and Recreation - En serie jag börjat kolla på rätt nyligen! Men gillar den verkligen. En får följa Leslie Knope som jobbar som kansliråd på en parkförvaltning i Indiana. Älskar Amy Poehler och den knäppa humorn. Finns på HBO.
 
☂ Bonusfamiljen - Precis börjat se på SVT! Felix och Clara Herngren som står bakom den och den är rolig och tragisk på samma gång. Handlar om en ny familjekonstellation i samband med en skilsmässa. De fyra första avsnitten finns på SVTplay.
 
☂ Bron - Den bästa svenska serien som gjorts utan tvekan. Hans Rosenfeldt som skrivit den är ett fkn geni. Om Saga Norén som är polis i Malmö med Aspergers syndrom. Helt sjukt twistade mord och plot twists. Se se se. Finns på Netflix.
 
☂ Orange Is the New Black - En vecka i juni varje år kopplar jag bort mig från omvärlden i två dagar och betar av en ny säsong av denna briljanta serie. Feministisk, smart, rolig, tragisk. Finns på Netflix. 
 
☂ Chef's Table - En dokumentärserie om olika kockar runt om i världen och deras matlagning. Fotot i den här serien är bland det finaste någonsin. Vill bara hoppa in i tv:n och äta allt. Oftast väldigt speciella människor som äger restaurangerna och de är så otroligt passionerade. Finns på Netflix. 
 
Puh! Blev nästan lite rädd för mig själv när jag insåg hur sjukt mycket serier jag sett? Har ni någon jag absolut måste grotta ner mig i? Hit me with your best tips isåfall så blir jag glad. Puss <3

RSS 2.0
})();