pesto 4 ever

(null)
I fredags kväll när jag satt kvar på kontoret på AW ringde Simon mig och sa "Gustav och Alicia har två platser över i bilen till Örebro imorgon, vill vi åka med?". YES OUI. Så mysigt att få komma hem en spontansväng och bl.a. göra det bästa jag vet: dricka vin och laga mat med min familj. Jag och pappa teamade ihop oss och gjorde livets pesto. Så sjukt mycket godare än att köpa på burk och så enkelt att göra. Verkligen ingen rocket science men jag delar med mig av receptet pga så gott och alla borde äta mer pesto.

(null)
(Vi gjorde en ganska stor batch. Det räckte till denna burk + fem portioner ravioli)
  • Tre krukor färsk basilika 
  • 1 näve pinjenötter (vi köpte en liten påse)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 deciliter riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • 1 nypa salt
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och mixa dem tillsammans med basilikabladen och vitlöksklyftorna, så att det blir en smet. Blanda parmesan och olivolja och mixa ner gojset i basilikasmeten. Mixa så slät du vill efter feeling och smaka av med salt och eventuellt lite mer olivolja. Klart! 

new details, old baby hair


Det här med scarfs alltså. Älskar skiten. Piffar upp vilken tråkig outfit som helst.

Gärna tillsammans med ett par örhängen. Har alltid känt mig som en silverperson men har mer och mer gått över till att föredra guldsmycken. Ingen aning varför, känns flott hur som helst! Båda dessa inhandlades på Zara i La Spezia. Tycker mycket om färgkombinationen och tänker att den kommer bli perfekt till hösten. Matcha löven liksom. 

Skjortan är från Monki och ett av sommarens flitigast använda plagg. Flyttat in i den. Puss och kram vi ses på stan.

peachy


Den här kaftanen har varit min trogna följeslagare i sommar. Köper att den kanske ger lite mentalsjukhus-vibes men jag gillar den. Från Indiska och så fin att matcha med en färgklick, i detta fall röda sandaler från Monki. 

RSS 2.0
})();