BOKTIPS - BAD FEMINIST

 

Här kommer ett boktips! Inte ofta det händer i denna bloggy. Men denna essäsamling av Roxanne Gay tyckte jag så otroligt mycket om. Smart, medveten och upplysande, skriven på ett briljant språk med en perfekt balans mellan budskap och berättande.
Hon skriver om sina livserfarenheter och tankar kring feminism, klass och etnicitet på ett väldigt transparent vis tycker jag och ringar liksom in feminismens kärna på ett klockrent sätt. Att försöka hitta sig själv och göra sitt bästa.
En får även lite handfasta råd kring livet osv. Att skriva smart på ett ändå underhållande sätt är så sjukt imponerande tycker jag. Vill också kunna göra det.
Och hon riktar accurate kritik mot populärkultur genom att applicera aspekter som glöms bort och vrider och vänder på det mesta. LÄS den här boken, ba gör det. Så himla bra och rolig och vettig och viktig. 

MIDDAG OCH SOLNEDGÅNG

Några snapshots från solnedgången och middagen igårkväll, det är så orimligt vackert här. Särskilt över hamnen, gah. När jag blir gammal ska jag bosätta mig här över somrarna. Innehållet här just nu är verkligen bara miljö och mat, lol. Men vi gör inte mycket mer än att glassa i solen och äta, semester på en pinne. På onsdag är jag hemma igen och då slipper ni detta tjat.


ETT SVAR PÅ EN KOMMENTAR

Hej hörrni. Det är jag igen. Fick en viktig kommentar på inlägget under där jag skrev att jag tycker om att träna. Vill du läsa kommentaren finns den i inlägget. Är dålig med teknik i telefonen. Men ja, jag vet att det är viktigt så jag tänker att jag publicerar den som ett eget inlägg.

 
Jag tänker såhär, att träning är en så pass stor del av min vardag att jag inte "exkluderar" den när jag bloggar/snapchatar osv osv. Jag tycker att jag försöker att vara tydlig med att det inte ska vara en hets utan istället betona känslan, kravlösheten och att jag tycker om att känna mig stark och inte smal. Det är en sjukt viktig distinktion däremellan och där många, inklusive jag själv förr, tappar bort sig. Det är ju klart att det ska uppmuntras att röra på sig, men på rätt sätt och utifrån sina egna premisser. Utan ångesten som lätt kommer med på köpet. Tro mig, jag vet och jag har, som du nämner, haft svårt att skilja på distinktionen och mått jävligt dåligt över det. På bloggen tycker jag, ur mitt skrivarperspektiv, att jag är tydlig med att jag bryr mig och är medveten om att inte uppdaga en oskön atmosfär gentemot hälsa och träning utan att istället förmedla balans.
 

Jag tränar några gånger varje vecka, men nu är det på andra premisser än det var förr. Jag äter precis vad jag vill, och mycket av det. För att det är gott. Och jag tycker det är väldigt ledsamt att träning är ett superkänsligt ämne, men det är det ju, eller snarare har blivit. Det går inte att komma ifrån att begreppet hälsa fått en negativ klang och att det har eskalerat så är ledsamt. Mår fruktansvärt illa av alla jävla fitspo-konton och skit på instagram och jag är minst sagt medveten över problematiken beträffande balansgången av att lyckas undgå att trigga. Men här på bloggen försöker jag verkligen förmedla en positiv syn på hälsa utan hets. Jag förmedlar mig som person och dokumenterar vad jag gör om dagarna, Det är klart att jag bryr mig, men jag vill heller inte sluta springa eftersom det är en del av min identitet, jag är en träningsperson och kommer alltid vara det. Jag vill peppa till att springa för att jag mår bra av det, och att det är kul. Att det kan tolkas som att jag bidrar till hetsen för vissa förstår jag, men som sagt gör jag mitt yttersta här på bloggen. Men om en inte tycker att det är kul så är det (jag tänkte slänga in ett "såklart" där, men det är ju inte så jävla klart, men en måste faktiskt inte) inte värt att göra det. Livet är för kort för att göra saker en mår dåligt av eller är tråkigt och dessutom inte är ett måste.

 

Men trots allt är jag är bara jag. Jag ser ut som jag gör och accepterar mig själv, och har faktiskt lärt mig att tycka om mig själv. Och det vill jag bejaka. Jag tycker om att svettas. Men också att äta pizza och godis. Om ni vill så kan jag ju, de gånger jag skriver något beträffande träning, skriva ut en triggervarnande symbol innan så att en kan välja att bara scrolla ned. Såklart. Jag hoppas att du som läser detta förstår min kontenta, om jag är lite luddig skyller jag på för mycket sol och att jag formulerar detta i mina mobilanteckningar. Men jag vet att detta är en viktig fråga och en existerande problematik, så kände att det var värt att svara på. Puss, nu ska jag sluta sitta instängd i lägenheten och gå ut på balkongen och njuta av min familjs sällskap.


RSS 2.0
})();