NÄRKE

Keps från en marknad i Camden och Blazer från COS.
 
Hej loves! Jag sitter i skrivande stund på tåget och är glad och livspepp. Har precis haft en redovisning som gick bra, det är fredag, jag har en ledig helg framför mig och bäst av allt: den ska spenderas hemma i Närke. Peeeeppeeen. Har inte varit hemma på nästan två månader så nu är jag i stort behov av häng med familj, vänner och dans på Satin. Det är så märkligt det där, jag flydde direkt efter studenten för att jag bara ville bort bort bort och nu tycker jag om lilla Örebro så himla mycket. Det är hemma. Viktigt det där med att få distans till sin hemstad för att lära sig tycka om och uppskatta den. Särskilt en som jag som ville fly ifrån den. JAJA nu sitter jag hursomhelst på tåget och lyssnar på detta för ultimat Närke-pepp. Lyssna du med för Satin-, East West sushi-, bio Roxy och bussen från Övre Adolfsberg-referenser som bokstavligen är min tonårstid i ett nötskal. 

LIVETS TOMATSÅS - RECEPT


Igår lagade jag något av det godaste jag vet dvs spaghetti i tomatsås. Jag är självutnämnd queen av den rätten och skulle kunna leva på en god sås som puttrat länge. Såhär gör jag min som räcker perfekt till två hungriga: 


• 400 gram krossade tomater från Mutti
• 2-3 matskedar tomatpuré från samma märke
• 1/2 dl ketchup (syns inte på bilden)
• 1/2 gullök 
• 1 vitlöksklyfta
• En skvätt vittvin (matlagningsvin funkar prick lika bra)
• Olivolja
• Oregano (obs mycket)
• Salt
• Peppar

Finhacka löken och vitlöken och stek den några minuter i rikligt med olivolja. Häll sedan över de krossade tomaterna, tomatpurén och ketchupen. Smaka av med kryddor, vinet och eventuellt lite mer olivolja. Sänk värmen ordentligt och låt sedan puttra länge. Allra helst ett par timmar. Ät upp tillsammans med allt som är gott och dö matdöd. Hemligheten bakom tomatsås tycker jag verkligen är tid och råvaror. Jag köper ca alltid budgetvaror pga student ni vet, men det blir verkligen sjuk skillnad så krossade tomater tycker jag kan vara värt att lägga ett par extra kronor på, Mutti är utan tvekan märket nr1 (mvh ej sponsrad men i wish). 

DAGENS LISTA

Dagens humör: Känner mig just för idag ganska så stressfri och lugn. Vi lämnade in tentan i grafisk formgivning igår så det betyder ledig torsdag innan seminarium imorgon, skönt! Har tiden att träna med energi och utan att behöva passa ett tidsschema och det gör mig glad. 
 
Dagens planerAtt möta upp Andreas och Lollos syster Josse på biblioteket för en intervju! Hon skriver c-uppsats om CSR-arbete ur ett genusperspektiv på Textilhögskolan och det är till den jag blir intervjuad. Låter sjukt spännande! Eventuellt öl med friendos ikväll också! Annars inte mycket mer än att carpa ledig dag framför House of Cards typ.  
 
Dagens borde: Städa lägenheten, handla mat...
 
Dagens måste: Köpa tågbiljett hem till Närke imorgon för att fira valborg med mina älskusar.
 
Dagens tv-serie: Har precis återupptagit House of Cards igen som sagt efter att av oförklarlig anledning slutat kolla mitt i andra säsongen? Inte okej. Men är mest ledsen för att Girls är slut nu...
 
Dagens cravings: Croissanter!!!!! Gud har tänkt på croissanter ca dagligen i flera veckor nu. I helgen ska jag nog köpa till frukosten för att stilla mitt behov.
 
Dagens materiella vill-ha: Något fint att ha på mig till min systers student. Helst hela den här outfiten, så snyggt my god. 
 
Dagens mat: Åt fil med granola, chiafrön och kokos + rostisar med mandelsmör till frukost, kikärtspasta med spenat till lunch och mer har jag inte hunnit med ännu. 
 
Dagens lycka: Att det är ljust ute kl 20.30, att det snart är sommarlov och att delkursen just nu är bland det roligaste ever.

RSS 2.0
})();