MÅNDAG I PORRERA

Här kommer ca längsta inlägget någonsin om en dag fylld av vin. Hoppas ni inte somnar! 08.00 igår åkte vi iväg till Gerards vinodling några kilometer från Porrera.
 
Här skulle vi hjälpa till att skörda hela dagen. Först plocka 600 kilo druvor och sedan få se hur hela processen går till när man tillverkar vin. Kolla hur fint, majgad.
 
Vi satte igång direkt. Det var rätt molnigt på förmiddagen vilket var så himla skönt pga rätt slitigt göra. 
 
Fick en ny bff. Lily! Hundar <3<3
 

Vid tiotiden var det frukost dvs kakor och en skvätt vin. Så sjukt att dricka vin till frukost ur en gemensam flaska som gick varvet runt lol. 
 
Sedan fortsatte vi plocka i fyra timmar till. 
 
Vid 14-tiden var vi färdigplockade! Jag å kille mkt nöjda.
 
Vi åkte tillbaka in till Porrera för att mätta hungriga magar.
 
Pappa, Steve och Gerard. Älskar att de hade sitt egna vin in till restaurangen eftersom alla som gick att köpa där inte var tillräckligt bra.
 
Det beställdes in lokala maträtter och detta var tydligen byns paradrätt. Korv med grillad paprika, pommes och aioli. 
 
Jag vart dock inte så såld och gick på fiskrätten istället. Torsk med hasselnötssås som var så god att jag ville gråta. Efter 8 timmar utan mat satt detta fint. 
 
Efter lunchen var det dags att sortera och pressa druvorna vi plockat.
 
Så himla häftigt att få se hur allt ser ut och fungerar.
 

Sedan fick vi följa med Gerard ner i hans vinkällare där han förvarar och förpackar allt.

Och prova hans viner såklart. Så jäkla cool dag.


Kommentarer
Postat av: Ellen Lindberg

Wow! Så cool grej att göra. Alltså, jag tänker så himla lite på hur livsmedel osv hamnar i sin förpackning, haha :( Blir liksom ?? av att se processerna i "verkligheten" sen. Så häftigt att jag dör en smula.

Svar: Men samma här verkligen! Att nästan ett ton vindruvor blir knappt 100 flaskor vin är ju också helt knäppt. Fatta hur mycket som plockas året runt liksom. Galet!
ellenspangberg.blogg.se

2016-10-05 @ 22:48:06
URL: http://lindbergellen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
})();