chocolate chip cookies med citron & havssalt

Igår var det spöregn från morgon till kväll, en utmärkt bakdag alltså. Improviserade ihop chocolate chip cookies med havssalt och citronskal som vart så sjukt drömmiga. Kunde inte låta bli att inte äta tre stycken på en gång.
 
Receptet är dessutom megaenkelt, för att göra en plåt kakor behövs (detta är på ett ungefär eftersom jag improviserade hela kakkalaset):
 
125 gram smör (rumstempererat)
1 ägg
1,5 dl råsocker
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
50 gram hackad chocklad
Zest från en halv citron
Havssalt 
 
Ställ in ugnen på 180 grader. Vispa ihop smör och socker tills det blir krämigt och vispa sedan ner ägget. Addera alla torra ingredienser tills konsistensen blir ganska så tjock. Tänk chokladbollssmetskonsistens på ett ungefär, det ska gå att forma kakorna med händerna liksom. Riv sedan ner citronzesten (skalet på citronen) och rör ned chokladbitarna. Forma till jämnstora kakor på en plåt och grädda i ca 15 minuter. Klart! Ät och njut och fira att det är onsdag.


Kommentarer
Postat av: Elin

Hej där! Hittade in på din blogg för första gången idag via pinterest och nu är jag fast! Vilken otroligt mysig blogg med en massa inspiration till allt. Hit kommer jag tillbaka fler gånger. :)

Svar: Åh vad glad jag är att du gillar och har hittat hit. Kram! <3
ellenspangberg.blogg.se

2015-05-20 @ 12:07:11
Postat av: Olivia

ooohhhhmygood vad gott!!

2015-05-20 @ 20:54:31
URL: http://alwaysalright.blogg.se
Postat av: Robex Lundgren

mums

2015-05-20 @ 21:01:03
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
})();