äppelpaj utan mjöl och vitt socker - recept
Improviserade ihop denna supergoda och nyttiga (!) äppelpajen igår pga fick cravings. Funkar toppenbra som mellanmål, den innehåller agave istället för vitt socker vilket är bättre för blodsockret då det höjs långsammare. Självklart inte lika gott som vanlig äppelpaj, men ett bra vardagsalternativ tänker jag! För två portioner behövs:

1 dl fiberhavregryn (eller vanliga)
1 msk kokosolja
1 tsk jordnötssmör. Detta har jag gjort själv, men det från Green Choice och Kung Markatta är superbra alternativ.
1 krm vaniljpulver (kan uteslutas om en inte har)
1 äpple
Lite agavesirap
Kanel

Sätt ugnen på 175 grader och börja sedan med att hälla 1 dl havregryn i en skål.

Smält kokosoljan och jordnötssmöret i en kastrull och häll sedan över havregrynen och rör om till det blir en smulig konsistens. Häll i lite vaniljpulver i smulet!

Hacka sedan äpplet till småbitar och häll i portionsformar eller i en större form.

Pudra över kanel, häll över lite agavesirap och rör om.


Häll över smuldegen och sätt in i ugnen tills äppelbitarna är mjuka och smuldegen är krispig. 20-25 minuter på ett ungefär. Sedan har du ca det enklaste och godaste mellanmålet/fikat!
Underbar blogg!
URL: http://aliceglassel.forme.se