RECEPT: ZUCCHINIBIFFAR
Zucchinibiffar är min nya hangup. Så himla enkelt, gott och funkar prima till matlåda i flera dagar framåt. Igår bjöd jag över Linus på middag och han tyckte också om dem! Detta recept räckte precis till två lagom hungriga personer:

1 zucchini
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1,5 dl riven ost (helst ska det vara parmesan tycker jag, men här körde jag på budgetvarianten och skar av en bit av min hushållsost. Funkade prima det med)
1 dl valfri mjölsort, jag använde rågmjöl.
Ströbröd att binda ihop smeten med
Salt och peppar

Gör såhär: Riv först zucchinin och krama ur så mycket vätska som möjligt. Riv sedan lök och vitlök och blanda i det med den rivna zucchinin. Salta och peppra. Knäck i ett ägg och rör om och häll sedan i mjölet och ströbrödet tills smeten är tillräckligt fast för att forma med händerna.

Stek till sist biffarna i olivolja på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidorna.

Klaart! Ät upp tillsammans med tzatziki och rödvin i sällskap med någon du tycker om exempelvis.
Var ska osten i?? Chansade och rev ner vid mjölet och ströbrödet och det nu :)
URL: http://1994.nu