RECEPT: ZUCCHINIBIFFAR

Zucchinibiffar är min nya hangup. Så himla enkelt, gott och funkar prima till matlåda i flera dagar framåt. Igår bjöd jag över Linus på middag och han tyckte också om dem! Detta recept räckte precis till två lagom hungriga personer:
 
1 zucchini
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1,5 dl riven ost (helst ska det vara parmesan tycker jag, men här körde jag på budgetvarianten och skar av en bit av min hushållsost. Funkade prima det med)
1 dl valfri mjölsort, jag använde rågmjöl.
Ströbröd att binda ihop smeten med
Salt och peppar
 
Gör såhär: Riv först zucchinin och krama ur så mycket vätska som möjligt. Riv sedan lök och vitlök och blanda i det med den rivna zucchinin. Salta och peppra. Knäck i ett ägg och rör om och häll sedan i mjölet och ströbrödet tills smeten är tillräckligt fast för att forma med händerna. 
 
Stek till sist biffarna i olivolja på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidorna. 
 
Klaart! Ät upp tillsammans med tzatziki och rödvin i sällskap med någon du tycker om exempelvis. 


Kommentarer
Postat av: Gustav

Var ska osten i?? Chansade och rev ner vid mjölet och ströbrödet och det nu :)

Svar: ahh sorry för slarvig, men du chansade helt rätt såklart :)
ellenspangberg.blogg.se

2015-11-29 @ 19:54:22
URL: http://1994.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
})();